Web Tasarım Yaparken Kullanabileceğiniz Araç ve Siteler

tarafından
Web Tasarım Yaparken Kullanabileceğiniz Araç ve Siteler

Günümüzde nerdeyse her tasarım birbirine benzer olarak çıkıyor , bunun nedeni çoğu kişinin yeniliklere ,  ekstra araçlara karşı bir arayışının olmamasından kaynaklanıyor. Bugün sizlerle paylaşacağım araç ve kaynak siteler ile tasarımlarınız daha hatırlanabilir , farklı ve kaliteli hale getirebilirsiniz. Kısa kısa araçlar ve işlevlerini yazacağım. Eğer listeye eklemek istediğiniz araç ve siteler varsa yorum olarak yazabilirsiniz.

Loading – Yükleniyor Efekti

Çok basit ve kullanışlı bir arayüzü var sitenin. İstediğiniz ikonu istediğiniz renk ile önizleyip , daha sonra direk kod olarak çıktı alabiliyorsunuz.

Bootsnip – Bootstrap Hazır Kod Kaynağı

Ücretsiz olarak bootstrap ile üretilen birçok hazır parçayı bu siteden bulabilirsiniz.  Sürekli içerik eklenen bir sitedir. Arada sırada bakmanızı öneririm.

Bootdey – Bootstrap Hazır Kod Kaynağı

Bir üstteki site gibi bu site de size hazır bootstrap componentleri sağlıyor. Güzel çalışmalar olabiliyor. Direk kodu alabilir ya da fikir olması açısından gezilebilecek bir sitedir.

Animate.css

Sitenizi animasyonlar eskisine göre daha hareketli bir hale getirebilirsiniz. Bunun için en popüler araçlardan biri animate.css kütüphanesi. Kullanımı çok kolay ve birçok animasyon seçeneği var.

CSS Keyframes

Yine css ile animasyon yapımı için kullanılabilecek sitelerden biri. Bütün ayarları kendiniz yapıp çıktı olarak direk css kodu alabiliyorsunuz. Kullanımı çok hoş ve kolaydır.

Modal Window

Eğer hoş bir pencere uyarısı arıyorsanız , bu sitedeki animasyonlu modallar işininizi görecektir.

Codemyui

Birçok hazır kod parçacığı barındıran kaynak sitelerden biridir. Efektli yazılar , butonlar gibi kullanıcı arayüzünüzü geliştirecek birçok içerik barındırıyor. İncelemekte fayda var.

Wow.js

Scroll ile birlikte animasyon göstermek için kullanabileceğiniz kütüphanelerden biriside wow.js . Sitesine girdiğinizde karşınıza animasyonları geliyor. İstediğinizi seçin ve kullanın.

Paritcles.js

Adından anlaşılabildiği gibi sitenize parçalı şekil efekti veren bir javascript kodudur. Kullanımı çok kolaydır. Aşağıdaki siteye girerseniz birçok özelleştirme ile koda ulaşabilirsiniz.