Bilgisayarın Özelliklerini Öğrenmek (Programsız)

Bilgisayar kullanırız fakat çoğumuz bilgisayarımızın özelliklerini bilmeyiz.Genellikle okul ve ya arkadaş ortamında bu konu açılıyor.1-2 Kişinin cevabı bilmiyorum oluyor.Size programsız ve tek tık ile bilgisayarınızın özelliklerini bulmayı anlatacağım.En basit yol budur.Diğer yollar genellikle program indirerek yapılır.

Adım 1 :

Başlat butonuna basın ve çalıştır dosyasına tıklayın.Win7 kullananlar bulamaz ise arama motoruna yazıp bulabilirler.Bende win7 kullanıyorum aşağıdaki resim örnektir.

bilgisayar adım 1

Adım 2 :

Çalıştıra tıkladıktan sonra çıkan boşluğa  “dxdiag”  yazınız.(“) işareti olmadan.

Adım 3 :

Tamam yazısına tıklayın ve karşınıza bilgisayarınızın özellikleri çıkacak.Yukarıda yazan Sistem-Ekran-1 Sesi- 2 Sesi -Giriş gibi sekmelerde diğer bilgilere bakabilirsiniz.

adım 3 bilgisayar

Anlatım bitmiştir.Eğer yapamadığınız bir yer olursa yorum alarak sorabilirsiniz.Çok basit bir yöntem zaten.Herkese iyi günler.

Cem Karakurt:

Yorumları gör (7)

  • Teşekkürler iyi oldu bilgisayarım hakkında detaylı bilgiye sahip olmak =)

  • Aslında çok gizli yöntemde denilebilir. Neden dersen, bunun gibi özellikler vs. taraması için çok fazla yazılımlar mevcut. Kullanıcıların çoğu yazılımlara yöneldikleri için, belki de bu yöntemi çok az kişi biliyor olmalı.

  • Zaten bilgi sahibi olduğum bir konuydu. Bilgimi pekiştirmiş oldum. Ayrıca iobit'in sistem bilgi aracı ve GPU-Z programlarını öneriyorum.