Web Tasarım Yaparken Kullanabileceğiniz Araç ve Siteler

Günümüzde nerdeyse her tasarım birbirine benzer olarak çıkıyor , bunun nedeni çoğu kişinin yeniliklere ,  ekstra araçlara karşı bir arayışının olmamasından kaynaklanıyor. Bugün sizlerle paylaşacağım araç ve kaynak siteler ile tasarımlarınız daha hatırlanabilir , farklı ve kaliteli hale getirebilirsiniz. Kısa kısa araçlar ve işlevlerini yazacağım. Eğer listeye eklemek istediğiniz araç ve siteler varsa yorum olarak yazabilirsiniz.

Loading – Yükleniyor Efekti

Çok basit ve kullanışlı bir arayüzü var sitenin. İstediğiniz ikonu istediğiniz renk ile önizleyip , daha sonra direk kod olarak çıktı alabiliyorsunuz.

[php]https://projects.lukehaas.me/css-loaders/[/php]

Bootsnip – Bootstrap Hazır Kod Kaynağı

Ücretsiz olarak bootstrap ile üretilen birçok hazır parçayı bu siteden bulabilirsiniz.  Sürekli içerik eklenen bir sitedir. Arada sırada bakmanızı öneririm.

[php]https://bootsnipp.com/[/php]

Bootdey – Bootstrap Hazır Kod Kaynağı

Bir üstteki site gibi bu site de size hazır bootstrap componentleri sağlıyor. Güzel çalışmalar olabiliyor. Direk kodu alabilir ya da fikir olması açısından gezilebilecek bir sitedir.

[php]https://bootdey.com[/php]

Animate.css

Sitenizi animasyonlar eskisine göre daha hareketli bir hale getirebilirsiniz. Bunun için en popüler araçlardan biri animate.css kütüphanesi. Kullanımı çok kolay ve birçok animasyon seçeneği var.

[php]https://daneden.github.io/animate.css/[/php]

CSS Keyframes

Yine css ile animasyon yapımı için kullanılabilecek sitelerden biri. Bütün ayarları kendiniz yapıp çıktı olarak direk css kodu alabiliyorsunuz. Kullanımı çok hoş ve kolaydır.

[php]http://cssanimate.com/[/php]

Modal Window

Eğer hoş bir pencere uyarısı arıyorsanız , bu sitedeki animasyonlu modallar işininizi görecektir.

[php]https://tympanus.net/Development/ModalWindowEffects/[/php]

Codemyui

Birçok hazır kod parçacığı barındıran kaynak sitelerden biridir. Efektli yazılar , butonlar gibi kullanıcı arayüzünüzü geliştirecek birçok içerik barındırıyor. İncelemekte fayda var.

[php]https://codemyui.com/[/php]

Wow.js

Scroll ile birlikte animasyon göstermek için kullanabileceğiniz kütüphanelerden biriside wow.js . Sitesine girdiğinizde karşınıza animasyonları geliyor. İstediğinizi seçin ve kullanın.

[php]https://mynameismatthieu.com/WOW/[/php]

Paritcles.js

Adından anlaşılabildiği gibi sitenize parçalı şekil efekti veren bir javascript kodudur. Kullanımı çok kolaydır. Aşağıdaki siteye girerseniz birçok özelleştirme ile koda ulaşabilirsiniz.

[php]https://vincentgarreau.com/particles.js/[/php]

Cem Karakurt:

Yorumları gör (1)