Blogger İlgili Aramalar Eklentisi

Son günlerde blogger sitelerde en çok rastladığım eklentilerden biri de ilgili aramalar eklentisi.Eklenti hakkında biraz araştırma yaptım ve bu konuda yapılışını anlatacağım.Blogger ilgili aramalar eklentisi sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda olmasına katkısı var.Özellikle film,indirme tarzı sitelerde ilgili aramalar eklentisi düzgün kullanıldığı takdirde çok yararlı olacaktır. Blogger sitemde bu özelliği kullanıyorum.Şimdi yapılışa geçelim.

İlk önce blogger şablonu düzenle kısmından aşağıdaki kodu bulun.

[php]]]></b:skin>[/php]

Daha sonra yukarıdaki kodun altına aşağıdaki kodları ekleyin kaydedin.Böylece css kodlarımızı yerleştirmiş olacağız.Css kodlarında oynamalar yapabilirsiniz.

[php]
.ilgiliaramalar {color:#444444;background:#F3F6F0 url(https://4.bp.blogspot.com/-JMwnVw0Trqo/UZVIYtTflsI/AAAAAAAAAxw/zXY4wTzNPeE/s1600/ikax.png) no-repeat 10px center;border: 2px solid #4E5249;-webkit-border-radius:5px; -moz-border-radius:5px; border-radius:5px;padding: 9px 35px 9px 65px;margin: 5px 0px;font-family: "Trebuchet MS"}
[/php]

Daha sonra Blogger Paneli → Ayarlar → Yayınlar/Yorumlar kısmındaki kayıt şablonuna aşağıdaki kodu ekleyin.

[php]
<div class="ilgiliaramalar">İlgili Aramalar:</div>

[/php]

Önizleme :


Bundan sonraki yazılarınızda kod otomatik oluşacak size sadece anahtar kelimeleri girmek kalacak.Anahtar kelimeleri özenle girmenizi tavsiye ederim.İyi bloglamalar.

Cem Karakurt:

Yorumları gör (3)

  • dediğim gibi bir evin perdeleri ev yapıyor bir siteyide eklentiler onun için arama manşet gibi eklentiler siteye can katıyor.

  • Birkaç sitede görmüştüm, güzel ve kullanışlı ama her sitede güzel durmayabilir.

  • Bildğim kadarıyla aranan etiketlerle alakalı yazıları birleştiriyor ve okura sunuyor.Bu etiketler siteye can katıyor diyebiliriz.